Wat is een hottub?

Je hebt er waarschijnlijk eens van vrienden over gehoord- de hottub! Wat een hottub is zit eigenlijk al in de naam. Het is een warm of een heet bad. De hottub kent al een lange geschiedenis, want het is een echte traditie. Het komt origineel  uit gebieden die dicht bij de Noordpool liggen zoals Scandinavië. Scandinavië ook is rijk aan natuurlijke warmwaterbronnen. Hier is het idee van de hottub dan ook uit voortgekomen. Al sinds een lange tijd werden er houten baden gemaakt die verwarmd werden met een houtkachel. Nu is de houtgestookte hottub een echte traditie geworden, want in de landen zoals Zweden, Finland en Noorwegen zijn veel mensen op dit moment in bezit van een houtgestookte hottub. Tegenwoordig wordt de hottub steeds populairder in landen buiten Scandinavië.

Hoe worden ze gemaakt?

De hottub is dus een warm bad dat wordt verwarmd met houtvuur. Traditioneel werden de hottubs enkel vervaardigd uit hout, maar hier kwam wel een probleem bij kijken. De hottubs waren eigenlijk zelden lekvrij. Daarom worden de meeste hottubs nu vervaardigd met een binnenkuip van kunststof en een houten omranding. Het wordt gemaakt van verschillende lagen glasvezel dat versterkt is met kunststof en beschermende coatings. Dit is ook het materiaal waarmee zeilboten overeind blijven tijdens grote stormen op zee. Soms is het hout ook FSC gecertificeerd en milieuvriendelijk. Een natuurlijk goede onderneming van bedrijven die ze maken.

Waar vind je ze?

Dan is ook de vraag hoe je bij aan een hottub komt. Het is mogelijk om er een aan te schaffen, indien je genoeg ruimte hebt in je tuin en je het geld ervoor over hebt. Een hottub kopen kan wel zo’n €4.000 euro kosten. De makkelijkste manier is om er een te boeken bij je spa voor een dagje wellness. De prijs hangt af per bedrijf. Ook heb je ze op bepaalde campings, waarbij je wellness bij je verblijf kunt doen bijvoorbeeld. Er zijn genoeg mogelijkheden om het eens uit te proberen.