Waarom een brandkast kopen?

Een brandkast kopen zien veel mensen vooral als iets dat nuttig is voor bedrijven, instellingen of mensen die heel veel geld hebben. Voor zichzelf zouden de meeste mensen denken dat dit niet nodig is. Zij hebben het idee dat zij niets van waarde hebben. Dat is een misvatting, een brandkast kopen is echt voor iedereen een aanrader! We hebben echt allemaal zaken die van waarde zijn en die we tegen brand zouden moeten willen beschermen. Weten dat je spullen veilig zijn is echt een prettig gevoel, daar wegen de kosten van de aankoop van brandkasten niet tegenop!

Brandkast kopen

Voordat we het verder gaan hebben over de redenen waarom je zou moeten kiezen voor een brandkast kopen, willen we eerst wat meer duidelijkheid geven over wat dit nu precies is. Brandkasten zijn een soort kluizen die goed bestand zijn tegen hitte. Mensen denken soms dat alle kluizen tegen hitte beschermen, maar dat is zeker niet het geval! Brandkasten zijn bekend onder veel verschillende namen, zo worden ze ook wel brandkluis of brandwerende kluis genoemd. De naam maakt echter niet zo gek veel uit, het gaat natuurlijk om de bescherming die ze bieden. Bij een brand komt enorm veel hitte vrij en een brandkast kopen is een manier om ervoor te zorgen dat jouw waardevolle zaken beschermd zijn. Denk daarbij niet alleen aan geld en dure sieraden, maar ook aan diploma’s, fotoalbums, laptops, externe harde schijven. Of erfstukken die misschien financieel gezien niet waardevol zijn, maar voor jou wel emotionele waarde hebben. Iedereen heeft wel van dit soort zaken in huis liggen en vaak denken we hier niet zo bij na. Maar je moet er toch niet aan denken dat je dit allemaal tijdens een brand kwijtraakt! Een brandkast kopen is dé oplossing, zo weet je zeker dat alles wat voor jou waardevol is goed beschermd wordt.

Verschillende soorten brandkluizen

Wil je een brandkast kopen, dan is het belangrijk om te weten dat er verschillende varianten bestaan. Zo zijn er speciale modellen voor:

  • papieren documenten
  • digitale data
  • ontvlambare stoffen

Waarom is dit nu het geval? Dat heeft te maken met de temperatuur waarbij beschadigingen optreden. In geheugenkaarten, USB-sticks, DVD’s en dergelijke worden materialen gebruikt die al bij een temperatuur van 52 graden Celcius vervormen. Zodra ze vervormen, zijn ze niet meer te gebruiken. Papier daarentegen ontbrandt pas als de omgevingstemperatuur boven 176 graden Celcius komt. Zo hebben verschillende materialen dus verschillende soorten bescherming nodig. Ga je een brandkast kopen, dan is het dus goed om na te denken over wat je hierin wilt opbergen, zodat je een type uit kunt kiezen dat hier het best bij aansluit. Daarnaast is het formaat natuurlijk ook iets om over na te denken, hoeveel zaken wil je in de kluis opbergen? Er zijn ook nog verschillende veiligheidsklassen, die voor je verzekering belangrijk kunnen zijn. Genoeg dus om over na te denken! Kom je er niet uit? Vraag dan hulp aan Mustang Safes! Zij hebben veel ervaring met kluizen en kunnen jou hierin goed adviseren. Bovendien bieden zij een ruim aanbod, dus je kunt bij hen altijd een geschikte brandkast kopen!