Waar moet je op letten bij infrarood verwarming?

verplaatsbare infraroodverwarming

Tegenwoordig is infraroodverwarming helemaal in. Ook op de terrassen zie je het veelvuldig, je weet wel die oranje heaters die boven de tafeltjes aangaan ’s avonds. Daardoor kun je nog lang genieten van je wijntje ook al is het buiten koud. Tevens kun je dit thuis laten plaatsen op je terras, maar ook binnen in je woning kun je genieten van de voordelen van infrarood! Verplaatsbare infraroodverwarming is steeds meer in opkomst vanwege de vele voordelen. Waar moet je nu op letten indien je zelf infrarood verwarming koopt? In deze blog kun je daar meer over lezen!

verplaatsbare infraroodverwarming

Waar plaats je de infrarood verwarming?

Je kunt dus kiezen tussen twee soorten infrarood verwarming. Verplaatsbare infrarood verwarming, of een type dat je ergens vast zet. Daarbij kun je kiezen of je het paneel aan het plafond of aan de muur wilt bevestigen. Ook zul je meer warmte ervaren wanneer je het tegen de muur plaatst waar je doorgaans dichtbij zit. Er is nog iets waar je op dient te letten: hoe groot is de kamer of ruimte waar je het paneel plaatst? Daarop moet je het aantal watt dat het paneel aankan afstemmen. Dus bedenk je deze dingen eerst goed.

De voordelen van verplaatsbare infraroodverwarming?

Het is ook mogelijk voor verplaatsbare infraroodverwarming te kiezen. Deze zijn enorm eenvoudig in gebruik. Deze hebben ook veel voordelen in vergelijking met de vaste variant. Hieronder zullen we er enkele noemen. Je kunt deze verplaatsbare versie makkelijk verplaatsen naar een plek waar je op dat moment bent; de strijkkamer, of de woonkamer, wanneer je even wilt lezen en lekker warm wilt zitten. Ook op de serre of op het balkon kun je er eenvoudig gebruik van maken! Je verplaatst de warmtepanelen er gemakkelijk naartoe. Dat scheelt tevens veel geld, want je hoeft dan niet in elke ruimte een paneel te bevestigen! Deze verplaatsbare variant is erg compact en neemt dus niet veel plaats in.

Energiebesparing

Tot slot, alle soorten infraroodverwarming zorgen voor energiebesparing (in vergelijking met de CV) en in deze tijd met hoge energieprijzen is dat natuurlijk enorm wenselijk. Daarnaast blijft de warmte van infrarood lang hangen ook als je het al uit hebt gezet!