Verschillende soorten bedden

Beddenwinkel Enschede

Of men een boxspring in Hengelo of een boxspring in Enschede koopt, zal niet veel uitmaken. Een boxspring blijft een boxspring, maar wat is nou het verschil tussen een ‘normaal’ bed en een boxspring? Een boxspring is over het algemeen een stuk hoger dan een normaal bed en verhoogt daarmee het in en uitstap comfort. Daarnaast kan een boxspring meer worden gezien als één gedeelte en bestaat een normaal bed uit een aparte lattenbodem en een matras. Naast het comfort speelt er ook nog een deel gemak bij de boxspring, door de hoogte is het bed namelijk veel makkelijk te verschonen. Naast een boxspring zijn er nog veel meer soorten bedden, met allemaal hun eigen voordelen en kwaliteiten.

Slaapbank en hoogslaper

Naast de boxspring heeft men ook nog de optie van de slaapbank en de hoogslaper. De naam zegt het al een beetje, maar een hoogslaper is een bed dat op hoge palen staat, waardoor er veel ruimte onder zit. Een slaapbank ik een bed die tot een bank inklapbaar is, of andersom. Het grote voordeel van deze twee type bedden is het feit dat ze allebei ruimtebesparend zijn. Daarom zijn de ideaal voor kleine kamers, studenten- en kinderkamers. Er kleven ook nadelen aan, zo is het erg ingewikkeld om een hoogslaper in elkaar te zetten, omdat deze zo hoog in de lucht staat. Daarnaast is het verschonen van het beddengoed ook een uitdaging bij dit type bed, ook zit er vaak een gewichtsbeperking op.

De slaapbank staat wel vaak gewoon op de grond, maar vereist een extra actie om ruimtebesparend te zijn. In de avond moet men de bank uitklappen om er een bed van de maken en in de ochtend klapt men deze weer in om er een bank van te maken. Dit is minder gemakkelijk dan een normaal bed.

Luchtbedden en opblaasbare matjes

Luchtbedden en opblaasbare matjes zijn verre van een ideaal alledaags bed. Ze liggen vaak niet ideaal, ze kunnen lek raken en men ligt dicht bij de grond zonder een echt matras. Toch zijn ze voor korte logeerpartijtjes of een kampeervakantie ideaal. Luchtbedden liggen vaak net wat beter dan opblaasbare matjes, dit komt omdat luchtbedden wat hoger van de grond staan. Daarentegen is het opblazen ervan wel een grotere klus, ze nemen meer ruimte in beslag en kunnen lek raken. Opblaasbare matjes liggen wat minder dan een groot luchtbed, maar zijn daarentegen wel een stuk kleiner en compacter om mee te nemen. Zo zijn deze ideaal voor kampeervakanties, ze passen vaak makkelijk in een tent en zijn makkelijk mee te nemen. Het opblazen kost ook een minder tijd dan het opblazen van een luchtbed.