Vers fruit in de tuin

Vers fruit is misschien wel een van de lekkerste en gezondste ontbijtjes die er is. En stel je voor dat je deze diezelfde ochtend zelf hebt kunnen plukken in je tuin. Een appel in je yoghurt is daar een goed voorbeeld van. Het is een leuke bezigheid die ook nog een voor een lekkere ochtend kan zorgen, waarop je met het hele gezin kan genieten van eten dat je zelf hebt geplant en nu na een tijdje klaar is om opgegeten te worden. Het duurt misschien wel even, maar dan heb je iets om naar uit te kijken. Tot die tijd kan je natuurlijk ook altijd nog vers fruit kopen in de supermarkt om bijvoorbeeld verse sinaasappelsap te maken.

Is al het fruit uit de tuin te eten?

Veel fruit is wel direct te eten wanneer het uit de tuin komt. Dat maakt het extra leuk om fruitplanten in de tuin te zetten. Perenboompjes, appelbomen en noem maar op. Het is natuurlijk altijd leuker om eten te serveren dat je zelf hebt gemaakt. Naast fruit dat je direct kunt eten als het van de boom komt, is er ook fruit dat niet direct gegeten kan worden. Olijven groeien aan een olijfboom en zijn niet meteen eetbaar, maar voordat je deze wil eten moet je ze eerst nog inmaken. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om deze in te maken, je kan het dan ook gemakkelijk zelf doen.

Olijven inmaken

Wanneer de olijven gemakkelijk loslaten, zijn ze klaar om geplukt te worden van de olijfboom. Zoals gezegd zijn ze dan nog niet meteen eetbaar. Daarvoor kan je ze het beste nog een aantal dagen in water laten staan, mits het water wel elke dag opnieuw wordt verschoond. Vervolgens moeten de olijven goed worden afgesloten met een deksel. Verder hoef je alleen nog maar zout toe te voegen en geduld te hebben tot de olijven klaar zijn.