Veel gestelde vragen bij vloerverwarming

Veel gestelde vragen bij vloerverwarming

Dringende vragen bij vloerverwarming

Voor huiseigenaren die graag warme voeten willen in de winter is een vloerverwarming de uitkomst! Maar wat komt er allemaal kijken bij een vloerverwarming en waar moet je rekening mee houden? Wij behandelen de meest dringende vragen in dit blog. Lees het nu snel verder!

Is vloerverwarming geschikt onder parket

Veel mensen willen graag het antwoord weten op de vraag of parket op een vloerverwarming gelegd kan worden. Tegenwoordig is het mogelijk om bijna alle vloerbekleding op vloerverwarming te plaatsen. Natuurlijk moet je er wel opletten dat de vloer tegen de warmte kan en niet te dik is. Een vloer moet een lage warmteweerstand hebben en een goede warmtegeleider zijn.

Vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming

Een andere vraag die mensen vaak stellen is of een vloerverwarming voldoende is om het hele huis warm te krijgen. Wij raden aan om de vloerverwarming vooral op de begane grond te plaatsen, dus de onderste verdieping. Warmte stijgt namelijk op naar boven, waardoor ook jouw kamers boven verwarmt zullen worden. Natuurlijk duurt dit wel even. Daarom is het belangrijk om het huis wel voldoende geïsoleerd te hebben, zodat er geen warmte verloren gaat. Je kunt overwegen om ook een vloerverwarming boven te laten plaatsen om het ook daar snel warm te hebben.

Vloerverwarming samen met radiator

Een logische vraag dat vaak volgt is de vraag of een vloerverwarming daadwerkelijk met radiatoren samen gaat. Het antwoord is: ja! Je kunt dit verwezenlijken met een verdelerregelstation waarbij een verlaagde temperatuur van 45 tot 35 graden wordt toegepast. Een vloerverwarming kan ook worden geplaatst in een flat of appartement zonder dat buren meedoen. Ook kan er een loskoppeling van hoge temperatuursystemen worden geïnstalleerd.

Vloerverwarming onderhouden

Ben je benieuwd of je een vloerverwarming moet onderhouden? Wij geven jou hier graag antwoord op. Onderhoud van een vloerverwarming is bijna niet nodig. Heb je bijvoorbeeld maanden of jaren geen gebruik gemaakt van jouw vloerverwarming? Dan raden wij je aan om een professionele installateur langs te laten komen. Deze professional kan dan de installatie doorspoelen om algenvorming tegen te gaan. Gebruik je de vloerverwarming regelmatig? Dan is hier bijna geen onderhoud voor nodig. Vooral genieten! Wil je graag meer lezen over hoe jij van jouw woning een prettige omgeving maakt? Je leest de leukste artikelen hier!