Staan is de toekomst

Verstelbaar bureau is het nieuwe ding. Verstelbaar bureau is wat nu hip en trendy is. De redenen ervoor zijn overduidelijk. Het is een slecht idee om de hele dag te gaan zitten. We zijn niet helemaal geëvolueerd van apen om daarna maar een beetje te gaan zitten. Waarvoor hebben we dan de vaardigheid voor verworven om te kunnen lopen op 2 benen? Nou kunnen apen zo nu en dan ook wel op 2 benen lopen maar ze hebben er niet een voorkeur voor zoals mensen. Dus waarom straffen wij dan zo graag onze benen af? Waarom willen we perse de hele dag zitten achter onze computer en zijn sta bureaus nog steeds een minderheid?

Masochisme

We hebben te maken met allemaal verschillende dingen. Ten eerste is er het masochisme van de mens. We zijn best wel intelligente dieren maar je kunt niet ontkennen dat de mens een inherent masochistisch wezen is. We schrijven al duizenden jaren over hoe je je het beste kan gedragen en nog steeds maken we dezelfde fouten, keer op keer. Het is soms echt om van te janken. Het ergste gedeelte? De meeste mensen gaan allemaal smoesjes verzinnen voor hun slechte gedrag. Oh, ik was laat voor werk door de regen dus nu ga ik schreeuwen tegen de stagiaire die zich al aan het zorgen maken is.

Ingebakken in de samenleving

Die stagiaire heeft het al heel erg zwaar en eigenlijk verdient hij of zij veel beter dan om zo behandeld te worden door iemand die te laat aankomt. Maar de stagiaire zal zichzelf wijs maken dat dit gewoon onderdeel is van carrière maken. Miljarden mensen maken zichzelf wijs dat ze gemarteld moeten worden door andere mensen zodat ze er uiteindelijk bij kunnen horen. En wat doen de succesvolle mensen? Die gaan direct verder met het process omdat ze nu eindelijk aan de top staan en nu kunnen ze bij anderen doen wat ze zelf jarenlang hebben moeten doorstaan.