Schilderijen hebben realistische prijzen

aurelius-wendelken-N8ZOsNJpjuQ-unsplash (1)

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden als het gaat om uw kunstcollectie is om het realistisch te houden. Er is geen reden om veel geld uit te geven aan een schilderij als een originele Picasso of een door Macdonald gesigneerd doek net zo goed voldoet. Als je alleen kunstwerken verzamelt die een hoge prijs opbrengen, bent je waarschijnlijk ongeduldig en overweldigd door het verzamelen. De enige manier om schilderen realistisch te benaderen is door klein te beginnen. Een schilderij lijkt misschien niet veel in vergelijking met een 3d schilderij, maar na verloop van tijd zullen deze kunstwerken aanzienlijk in waarde stijgen.

Ze trekken mensen naar de kunstmarkt

Mensen houden van kunst, en ze hebben een grote voorliefde voor het verzamelen van stukken die bijzonder en uniek zijn. Of het nu de geschiedenis en betekenis van een kunstwerk is, de schoonheid van een schilderij, of de creativiteit van de kunstenaar, er is iets aan een schilderij dat mensen onweerstaanbaar vinden. Zodra ze een kunstwerk in hun bezit hebben, zullen veel mensen interesse in uw werk beginnen te tonen. Dan weet je dat je iets hebt met het schilderij. Veel verzamelaars hebben een “ding” met bepaalde kunstenaars, en als ze uw werk zien, zullen ze vaak een schilderij van je als geschenk kopen. Dit is een andere goede manier om interesse in je werk op te wekken.

Schilderijen wekken sterke emoties op

Schilderen is een creatief proces dat maanden of jaren in beslag neemt. Elke streek, kleur en penseelstreek moet worden overwogen voor het schilderij om het tot een goed einde te brengen. Wanneer je het atelier of de galerie binnenstapt en uw schilderij kinderkamer bekijkt, hebt je een directe interactie met uw schilderij. Je verandert de pigmenten in de verf, voegt licht en schaduw toe, en kiest welke voorwerpen op het schilderij verschijnen. Dit is een ongelooflijke manier om uw visie vast te leggen, en het is iets wat maar weinig media kunnen.