Ook voor woningbouw

soorten gevelbekleding

Wordt een buitengevel van een woning afgewerkt dan is hout en metselwerk het meest gebruikte materiaal, maar kunststof plaatmateriaal komt er ook steeds meer in bij woningen. Voordeel is dat je er minder onderhoud aan hebt dan hout, maar je kunt er wel dezelfde uitstraling mee krijgen. Tegenwoordig hoef je niet perse meer te kiezen voor een effen kleur, je kunt ook gebruik maken van houtreliëf in de kunststof beplating. Hierdoor heb je het uiterlijk van hout en het gemak van kunststof.

soorten gevelbekleding

Een mooie en veilige gevel

Met kunststof plaatmateriaal heb je niet alleen een mooie gevel, ook met de veiligheidseisen zit het goed. De kunststof panelen zijn namelijk erg moeilijk brandbaar, het heeft het Euroklasse B certificaat. Alle eisen die er aan plaatmaterialen worden gesteld voor in de bouw, voldoen de gevelbeplatingen van Plastica.nl aan. De CE markering van de materialen, geeft aan dat op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid ook aan alle voorwaarden wordt voldaan.

Altijd een mooie gevel

Wanneer je een kunststof gevel wilt dan verwacht je dat de gevel voor langere tijd mooi blijft, maar ook het onderhoud is erg belangrijk. Hoe minder onderhoud er nodig is, hoe beter het is voor de gevel. Het kunststof plaatmateriaal is bestand tegen alle weersomstandigheden, over de kleur hoef je ook geen zorgen te hebben. Waar andere materialen vaak vervagen betreft de kleur, is de kleur van deze panelen kleurecht en voor jaren verzekerd. Op deze manier blijft je gele gevel ook geel of deze nu 1 of 5 jaar oud is.