De Engelse stijl naar eigen stijl

De Engelse stijlmeubelen kenmerken zich door een bepaalde eigen stijl. De Engelse stijlmeubelen hebben namelijk vaak knopen, leuningen, en leer. Dit is eigenlijk de standaard voor dit soort meubelen. Echter, de meubelen zijn tegenwoordig geheel naar eigen smaak te ontwerpen. In vele winkels is er een ruim aanbod aan verschillende soorten meubelen in Engelse stijl. Het standaardconcept blijft daarbij vaak hetzelfde, maar de kleuren en stof kan men vaak zelf uitkiezen. Denk daarbij bevoorbeeld aan suede, leer, katoen of ander materiaal. Tevens wordt er steeds vaker gekozen voor een pastel kleur voor de meubelen. Dat is dan weer wat moderner.

Perfecte meubelen voor literatuur en ontspanning

De meubelen zijn tevens perfect om in uit te rusten. Op banken, of bijvoorbeeld in de bekende wingchair, kan men eenvoudig even in slaap vallen. Het gaat om zachte kussens met vaan een zachte bekleding. Daarbij kan de wingchair vaak ook worden uitgeschoven. Met de benen omhoog valt men dan al helemaal vaak in slaap. Maar ook kan er prima worden gelezen in de meubelen. Winchairs beschikken vaak over een vak aan de leuning waar boeken in op kunnen worden geborgen. Door de leuningen die aan de stoel zitten wordt het lezen ook makkelijker. Kortom, een stoel met vele functionaliteiten.

 

Het ontwerp van Engelse stijlmeubelen

Het ontwerp van Engelse stijlmeubelen is typisch 17e eeuws. De meubelen zijn afkomstig uit Engeland en in Londen ontworpen. De meubelen kenmerken zich doorgaans door knopen, leer en stevige poten. De poten zorgen daarbij voor de meeste steun aan de stoel. Op die manier zijn vrijwel alle meubelen in Engelse stijl stevig om op te zitten. Dit maakt de meubelen dan ook geschikt voor jong, oud, groot en klein. Vaak zijn de andere onderdelen van de stoel ook vaak van goede kwaliteit. Denk hierbij aan het frame van de stoel. Die is doorgaans gemaakt van hout. Hierdoor gaan de meubelen lang mee.