Comfort tijdens het werken

zit-sta-bureau

Natuurlijk is het erg belangrijk dat je tijdens het werk comfortabel kunt zitten. Een comfortabele werkplek zorgt ervoor dat je goed je werk kunt uitvoeren. Te comfort moet het dan ook weer niet worden. Hiermee bedoelen dat je niet vanuit een bed met je laptop op schoot het werk moet gaan uitvoeren. Dit zorgt er namelijk voor dat je totaal niet productief bezig bent. Zo zijn er juist ook bepaalde houdingen die er voor zorgen dat je juist wel productief bezig bent. Het aannemen van een juiste houding zorgt er dus niet alleen voor dat je klachten kunt voorkomen, maar ook dat je veel productiever te werk gaat. Daar word je baas ook vrolijk van.

Wat is dan een goede houding?

Een goede houding is zoals gezegd heel erg belangrijk. Een goede houding bevat onder andere de volgende aspecten. Allereerst moet je een rechte rug aanhouden. Je moet dus voorkomen dat er een bolling in je rug zit tegen de stoel aan. Als tweede moet je je kin omhoog onthouden. Daarom is het ook belangrijk dat het bureau, de computer en de stoel op de juiste hoogte staan. Met een zit-sta bureau kun je dit heel makkelijk afstellen. Met een zit-sta bureau elektrisch gaat dit nog gemakkelijker. Verder is het ook belangrijk dat je armen kunnen rusten op de armleuningen dat je benen zich in een hoek van negentig graden bevinden.

Wat is nog beter dan een goede zithouding?

Wil je het nog beter maken dan een goede zithouding aan te nemen? Ga dan staan achter je bureau. Staan achter het bureau kan nog meer voordelen hebben. Zo wordt het als ongezond gezien als mensen langere tijd gaan zitten. Als je dus af en toe tussendoor gaat staan, ben je goed bezig. Bovendien zorgt het staan er voor dat je productiever bezig kan zijn. Zeker wanneer je misschien na een lekkere lunch even een beetje wegzakt, is het handig om te gaan staan achter het bureau. Dit doe je met een zit-sta bureau elektrisch.