Balkonhekwerk kopen

balkonhek-kopen

Er zijn verschillende soorten hekwerken voor het balkon. Bij balkon hekwerken is het belangrijk om te kijken wat voor jou goed is en wat jij als verstandig ervaart. Een balkonhekwerk heb je namelijk niet voor een korte periode, maar misschien heb je het zelfs voor het leven, hierdoor is het belangrijk om goed te kijken naar de verschillende hekwerken en je goed erin te verdiepen. Je moet bij het kopen van een balkonhekwerk kijken naar de kwaliteit en de montage ervan. Ook moet je kijken naar een bedrijf dat veel ervaring heeft betreft hekwerken zodat jij optimaal kan genieten van je nieuwe hekwerk!

Ruim assortiment

Tijdens het kopen van een hekwerk moet je rekening houden met de verschillende soorten hekwerken die een webshop aanbiedt. Zo heb je bijvoorbeeld een gaashekwerk, een spijlenhekwerk, een sierhekwerk en ook bijvoorbeeld een balustrade. Een bekend hekwerk is ook wel dat laatste namelijk; de lamellen balustrade. Dat is een hekwerk van balusters met een erop rustende stenen richel. Het is dus een rij van balusters. Het heeft vaak een sierlijke en fraaie vorm. Tegenwoordig worden balusters gemaakt van metalen voorwerpen zoals aluminium of staal. Het heeft zowel een verticale als horizontale positie. Het verschil zit hem in de look die je voor je balkon wil creëren.

Verplicht hekwerk 

Een balustrade is in sommige gevallen wettelijk verplicht! De regel is dat je bij een hoogteverschil van 1 meter een balustrade moet hebben. Een balustrade zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen bijvoorbeeld een val en bovendien houdt het ook inbrekers op afstand. Een lamellen balustrade is een vorm van een balustrade die zorgt die lichter van gewicht is, waardoor hij iets goedkoper is dan een andere balustrade en tevens niet slechter is qua kwaliteit. Bovendien, is een lamellen balustrade stevig en zorgt het voor privacy. Ook zorgt een lamellen balustrade voor licht, waardoor het een gezellige look uitstraalt.