Een robotmaaier kopen voorkomt zelf gras maaien

Als je zelf niet graag het gras wilt maaien kun je het beste een robotmaaier kopen. Deze klaart namelijk de klus voor jou zonder dat je er zelf wat aan hoeft te doen.

Verschillende modellen te koop

Robotmaaiers zijn er in diverse modellen en het is daarom wijsheid eerst goed te kijken welke je het beste geschikt lijkt voor je tuin voordat je er eentje aanschaft. Zowel in de winkel als op internet kun je een robotmaaier vergelijken zodat jij met een goed model aan de slag kunt. Of liever gezegd: dat de robotmaaier het werk voor je doet.

Bepaal de grenzen

Een robotmaaier kan op een klein of groot grasveld gebruikt worden, dat maakt niets uit. Aan de randen van het gras bevestig je grensdraad die in verbinding staat met het laadstation zodat de robotmaaier precies weet tot hoever er gemaaid kan worden.

Zorg voor de juiste installatie

Voordat er de eerste keer gemaaid kan worden dien je wel het een en ander te installeren in je tuin maar daarna heb je er ook weinig omkijken meer naar. Een robotmaaier kan je hele gazon maaien en door de sensoren die erop zitten weet hij ook tot hoever er gemaaid kan worden en stopt hij bij de randen van het gazon mits deze goed voorzien van grensdraden. Als het maaien van het gazon klaar is keert de robotmaaier terug naar het laadstation zodat de accu weer opgeladen kan worden.